Så funkar kassan Wavy Checkout

Beskrivning av Kassan och dess funktioner

Fredrik Ampler avatar
Skrivet av Fredrik Ampler
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Wavy Checkout gör det enkelt att ta betalt direkt från en bokning och är certifierad av Skatteverket. Allt sparas i en molnbaserad kontrollenhet, så du kan använda kassan (liksom resten av bokningstjänsten) från mobilen lika gärna som en läsplatta eller dator. Läs gärna också om våra inbyggda Swishbetalningar.

Varje företag på salongen kan ha sin egen kassa, och varje personals bokningar är kopplade till rätt kassa. T.ex om en salong består av en hyrstol och tre anställda så kommer var och ens bokningar vara kopplade till respektive företags kassa.

Utskrifter av kvitton och z-rapporter gör du med vilken skrivare som helst som går att ansluta till enheten. På iPad/iPhone betyder det en AirPrintskrivare.

Klicka en rubrik (eller skrolla nedåt) för se hur enkelt du kan:

Starta med att öppna kassan

Tryck på ikonen för kassafunktionerna ("verktygsväskan"), välj kassa och sedan [Öppna/stäng kassa].

Ta betalt från en bokning

Öppna en bokning och tryck på [Betala], du ser varukorgen där du kan lägga till varor eller ytterligare tjänster, tryck sedan på [Ta betalt] och välj betalsätt. När du fått betalt kan du välja att skriva ut kvittot om kunden vill ha det.

Ta betalt utan bokning

Tryck på Kassaikonen ("miniräknaren"), välj vilken personal/kassa som du vill ta betalt med (endast öppna kassor går att välja) och lägg till de behandlingar/varor som ska betalas. Tryck [Ta betalt] och slutför som ovan.

Göra ett återköp (och hantera felslagningar)

Från en bokning: tryck på [Visa kvitto], och välj sedan [Återköp]. Varukorgen öppnas med alla belopp som negativa, gör ev. justeringar av belopp och ta bort rader på kvittot som inte ska returneras, och tryck [Ta betalt]. Ge kunden sina pengar och bekräfta transaktionen.

Från kvittolistan: tryck på kassafunktionerna ("verktygsväskan") och välj kassa och sedan [Kvitton], öppna sedan aktuellt kvitto och tryck på [Återköp], som ovan.

Öppna och/eller stäng kassan, justera växelkassa.

Tryck på ikonen för Kassafunktioner ("verktygsväskan") och välj kassa:

Du ser alla kassafunktioner och kan välja [Öppna/stäng kassan, växelkassa]. Om kassan är stängd kan du öppna den, och ange en växelkassa (om du vill):

Om kassan är öppen kan du stänga den, eller ändra växelkassan:

Skriver ut eller skickar z-rapporten.

Öppna kassafunktionerner och välj Z-rapport. Här kan du välja datum och [Skriva ut]. På en iPad/iPhone öppnas då en dialog där du trycker på Dela-knappen och sedan väljer om du vill skicka den eller skriva ut den.

Övriga funktioner: x-rapport, journalminne, kvitton

Dessa kommer du åt via Kassafunktionerna:

Växla mellan flera kassor, för flera företag

Vid betalning från en bokning så väljs rätt kassa för aktuell personal. Det går förstås bra att välja en annan person/kassa att registrera betalningen på. Om kassan inte är öppen går det inte att ta betalt:

För ett företag med flera anställda redovisas alla betalningar per person, fördelat på Varor och Tjänster, i månadsrapporten.

Månadsrapport

Månadsrapporten summerar månadens z-rapporter och utgör ett smidigt bokföringsunderlag. Om det finns flera anställda så redovisas var och ens betalningar fördelat på Varor och Tjänster.
Rapporten kan mailas direkt eller automatiskt efter månadsslutet, till en eller flera personer.